Tweede bekerwedstrijd: Spero E3 – Arnhemse Boys E3

Tweede bekerwedstrijd: Spero E3 – Arnhemse Boys E3

De tweede bekerwedstrijd was tegen spero E3. Spero had de eerste wedstrijd verloren met 7-1, dus dat zou niet zo moeilijk moeten zijn. Vandaag begonnen de heren weer met één wissel langs de kant. Het weer was dreigend, wat met name bij de in grote getale meegereisde ouders een bezorgde blik opleverde. De jongens begonnen de wedstrijd vol goede moed. Vol inzet werd geprobeerd de bal in het netje achter de spero- doelman te schieten. Maar het wilde niet zo vlotten. Pasjes kwamen niet aan, voorzetten waren net niet op maat, klutsballen klutsten de verkeerde kant op, de concentratie leek niet geheel aanwezig. Zou de start van het voice of holland seizoen hiermee te maken hebben? We weten het niet, maar gelukkig was de inzet nog wel ruim voldoende.

Na een kwartier viel de eerste goal dan eindelijk. Delano mocht zijn vorige clubje op achterstand zetten na een voorzet van Sem. Prima uitgespeelde kans. Niet lang daarna wist Sem het net te vinden na goed voorbereidend werk van Yaro en Delano. De jongens dachten dat de wedstrijd gespeeld was, 0-2, dat kon Spero nooit meer inhalen. Maar helaas, nog voor de rust kopte Brent een voorzet van rechts net langs Terence. 1-2.

Na rust bleek de tegengoal helaas geen incident. Uit een misverstandje in de verdediging werd het 2-2. De 3 en 4-2 volgden binnen 3 minuten. Onze jongens wisten niet wat er gebeurde. Een kwartier geleden stonden ze comfortabel met 0-2 voor en nu was het ineens 4-2. Ongeloof, tranen, en irritatie was zichtbaar op de gezichten van de jongens. Toch werd onder luide aanmoedigingen van de kant de druk weer opgevoerd. Yaro, Mick, Sem, Delano en Cas kwamen regelmatig in de buurt van de goal van Spero, maar de laatste beslissende pass kwam of niet aan, of werd helemaal niet gegeven. Toch wist Yaro het net nog een keer te vinden. Een allerlaatste rush op de goal van de tegenstander mocht niet baten. De scheids floot af en het eerste verlies was een feit.

Toch was het nog niet klaar, want ‘s middags moest er ook nog gevoetbald worden op het eigen sportpark. Het zogenaamde Warming Up toernooi stond op het programma. Yaro kon hier helaas niet aanwezig zijn dus hadden we Jelle van de F1 gevraagd. Hij had zelf ’s ochtends al  de F versie van het Warming Up toernooi gespeeld. Gelukkig had hij wel zin en energie om nog 4 potjes te ballen. Bedankt Jelle.
Gespeeld werd tegen Ab E4, DWSV E1, SML E2 en  Bennekom E3.  De heren hebben in deze wedstrijden bij vlagen weer het samenspel vertoond van de wedstrijd tegen de Bataven. Gelukkig zat het weer mee en werd het vlak na de prijsuitreiking droog met een lekker zonnetje. 2 gelijk en 2 verloren zorgde ervoor dat het podium niet bereikt werd. Jammer, maar na een hele dag in de regen voetballen waren in ieder geval de ouders blij dat het voorbij was.

Aanstaande zaterdag de laatste bekerwedstrijd om 8:45 thuis tegen VDZ E3. Alleen bij winst kunnen de heren zich kwalificeren voor de volgende ronde. Als ze elkaar maar weer goed weten te vinden in het veld moet dat trouwens geen probleem zijn.

Geen reactie's

Geef een reactie