Tweede competitiewedstrijd ArnhemseBoys F1

Na het verlies vorige week tegen Viod F1 speelt Arnhemse Boys F1 vandaag tegen Zutphen F1. Zutphen heeft haar eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van SML, dus het beloofd een aardige wedstrijd te worden. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er op de training goed gevoetbald door onze jongens en hopelijk krijgen we dat vandaag tegen Zutphen ook te zien. Na een sightseeing tour door Zutphen waarbij we meerdere verenigingen aan doen komen we 15 minuten voor aanvang aan op het mooie en nieuwe sportcomplex van FC Zutphen. (Regelmatig je TomTom updaten is geen overbodige luxe:) )
Na een korte warming-up staan we om klokslag 10 uur klaar voor de wedstrijd. Beide teams beginnen met verzorgd voetbal aan de wedstrijd waarbij de Arnhemse Boys duidelijk de bovenliggende partij is. Er worden enkele mogelijkheden gecreëerd, maar onze spitsen Daan en Gio weten (nog) niet te scoren. Uit een snelle counter weet Zutphen haar eerste schot op ons doel te realiseren en helaas is Terence kansloos op dit goed geplaatste schot en staan we met 0-1 achter.

Dit is voor onze jongens het sein om met nog meer energie de aanval te zoeken en binnen twee minuten maakt Gio de gelijkmaker door uit een moeilijke hoek de bal met keeper en al over de doellijn te schieten. Twee minuten later maakt Daan 2-1 door vanaf afstand hard uit te halen en de bal hoog in het doel te schieten. Even later maakt Daan ook de 3-1 en de wedstrijd lijkt beslist. In deze fase zijn we duidelijk de betere partij en komt Zutphen er niet aan te pas. Vlak voor rust krijgen we nog kansen op 4-1, maar het lukt onze spitsen helaas niet de vrijstaande Bram te bereiken. Na rust zet Zutphen nog een keer aan en komt vrij snel terug tot 3-2. In deze fase is Zutphen zeker gelijkwaardig aan onze jongens en even dreigt hetzelfde scenario als vorige week. Onze verdedigers Brent, Nigel, Bram en Cas weten veel tegen te houden maar het lukt niet altijd om de bal naar voren te spelen door goed druk zetten van Zutphen.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft besluit onze Bony, Jer dat het genoeg is en met een sterke rush vanaf eigen helft omspeelt hij meerdere spelers van Zutphen en speelt de bal in de voeten van Daan. Daan legt terug op Cas en Cas scoort een van de mooiste doelpunten van de dag door de bal vanaf 20 meter boven in de kruising te schieten. Na deze 4-2 is het verzet gebroken van Zutphen en Jer scoort nog de 5-2 na een mooie aanval die door Owen opgezet wordt. Even voor tijd scoort Jer nog de 6-2 en dit is ook de eindstand. Na het verlies een week eerder is dit een mooie opsteker voor onze jongens. We staan nu derde in de stand. Alleen Bennekom en DZC’68 zijn nog zonder puntverlies.

Volgende week zaterdag spelen we om 10:15 thuis tegen DTS Ede F1.