Tweede wedstrijd voorjaarscompetitie Arnhemse Boys F1 tegen SC Westervoort F1

Onder herfstachtige omstandigheden spelen we deze zaterdag tegen Sc Westervoort. De website van SC Westervoort en voetbal.nl worden nauwlettend in de gaten gehouden en gelukkig wordt de wedstrijd niet afgelast.

Ons team is compleet en we beginnen met Brent, Cas en Bram achterin. Owen, Gio en Daan beginnen in de voorhoede en Jur en Nigel beginnen als wissel, Terence is onze keeper.
Westervoort heeft haar eerste wedstrijd met ruime cijfers verloren maar daar is in het begin van de wedstrijd niets van te merken. Met goed voetbal worden wij onder druk gezet en de eerste kansen zijn voor SC Westervoort. In de derde minuut weet Gio een doelpunt van Westervoort te voorkomen door de bal van de lijn te halen. Uit de volgende aanval over onze linkerkant via Cas en Owen komt de bal bij Daan, maar helaas komen wij niet tot het eerste schot op het doel van SC Westervoort.

Het spel golft nu heen en weer en onze keeper Terence moet regelmatig handelend optreden, zelf komen we wel tot enkele aanvallen, maar echt gevaarlijk worden we niet. Beide partijen hebben last van de harde wind en de scheidsrechter houdt de bal ook onder zijn voet bij corners om te voorkomen dat de bal wegwaait. Door de wind komen we ook op een 1-0 voorsprong de keeper van Westervoort krijgt de bal niet klemvast en via de paal, de keeper en weer de paal waait de bal over de doellijn bij Sc Westervoort. Een gelukkige voorsprong. SC Westervoort is niet van slag en voert de druk op. Cas en Brent staan goed te verdedigen achterin, maar het lukt ons niet goed om onder de druk uit te komen. Voorin spelen we te gehaast en te weinig over waardoor we de bal vaak snel weer verliezen. Jur weet met een individuele actie de keeper van SC Westervoort tot een mooie redding te dwingen, maar daarna is het toch Westervoort wat de klok slaat. Terence weet een schot van de tegenstander tot hoekschop te verwerken en daaruit valt vervolgens de verdiende gelijkmaker. Binnen een minuut weet Westervoort de 2-1 te maken en het lijkt erop dat we voor het eerst in deze competitie punten gaan verspelen. Op de voorsprong van SC Westervoort is ook niets af te dingen, wij spelen te weinig als team en na deze achterstand wordt het niet beter. Een aantal spelers geeft er de voorkeur aan om eerst zelf een actie te maken voordat er gekeken wordt of er iemand vrijstaat. Overspelen naar een vrijstaande teamgenoot lijkt wel de laatste mogelijkheid die overwogen wordt.

We spelen inmiddels in de tweede helft en we hebben de wind mee. In de rust hebben we tegen onze jongens gezegd dat ze best wel een keer van afstand mogen schieten in deze omstandigheden. Met wind mee kan er van alles gebeuren, helaas beginnen een aantal van ons al vanaf eigen helft op het doel van Westervoort te schieten en uiteraard levert dit geen doelpunten op. De tweede helft is al ver gevorderd als Cas in scoringspositie komt. Voordat hij kan uithalen met zijn befaamde linkerbeen wordt hij van achteren onderuit gehaald en de scheidsrechter besluit terecht een strafschop te geven. Wat dan volgt is symbolisch voor de prestatie van vandaag. Verschillende spelers willen de strafschop nemen en men probeert de bal van elkaar af te pakken. Ook al geeft de coach aan dat de aanvoerder de strafschop neemt (we hebben iedere week een andere aanvoerder), er wordt niet geluisterd. Pas als Giovanni het veld in loopt komen onze spelers tot rust en kan Nigel onberispelijk de gelijkmaker binnen schieten. SC Westervoort probeert weer op voorsprong te komen, maar onze verdedigers Nigel en Brent weten dat te voorkomen. Bram en Owen veroveren regelmatig de bal op het middenveld. Alleen weten we als team niet tot uitgespeelde kansen te komen. Na een afgeslagen bal weet Brent bijna onze F1 op voorsprong te zetten, vermoedelijk hebben de luide aanmoedigingen van de kant hem uit zijn concentratie gehaald. We hebben ons er al bij neergelegd dat we vandaag punten inleveren als bij een aanval Daan besluit over te spelen naar Gio en Gio scoort de 3-2. Sc Westervoort is nu mentaal gebroken en laat ook dingen zien die niet op een voetbalveld thuis horen. Owen raakt nog de lat en in de laatste twee minuten weet Daan nog twee keer te scoren.

We eindigen met een geflatteerde 5-2 overwinning. Gezien het vertoonde spel was een gelijkspel vandaag een terechte uitslag geweest. Wat betreft inzet, verdedigen en druk zetten was het goed vandaag, maar met name voorin maken we te vaak de verkeerde keuze waardoor we toch in de problemen komen. Als we dit seizoen weer bovenin willen eindigen zullen we toch beter moeten samenspelen en met name voorin elkaar meer moeten gunnen.

Volgende week spelen we om 9:45 de kwartfinale van de beker in Duiven tegen DVV F1.