V.V. Bennekom C7 – Arnhemse Boys C2

V.V. Bennekom C7 – Arnhemse Boys C2

SONY DSC

SONY DSC

Vandaag de derde wedstrijd in de Voorjaarscompetitie met als tegenstander Bennekom C7. In de najaarscompetitie moesten we ook al naar Bennekom toe, maar dit was een ander team. De C7 had de najaarscompetitie in de 5e klasse gespeeld en waren naar de 4e klasse gepromoveerd. Bennekom had, net als Arnhemse Boys C2, de eerste 2 wedstrijden van de competitie verloren. Ook zij wilden graag de eerste overwinning in de Voorjaarscompetitie boeken.

De reis naar Bennekom en de warming-up in Bennekom was nog in de mist, maar bij de aanvang van de wedstrijd was de mist al opgetrokken en brak de zon door. De doelen waren in ieder geval duidelijk zichtbaar, we konden met de wedstrijd gaan beginnen.

Al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Arnhemse Boys meer aan de 4e klasse gewend was van Bennekom. De bal ging goed van speler naar speler, het veld gooide hier en daar wat roet in het eten. Bij de start van de wedstrijd was het veld nog bevroren en rolde de bal niet, maar schoof hij over het ijzige veld. We misten mensen met een bezem, maar het had net zo goed Curling kunnen zijn. Het meeste balbezit was voor Arnhemse Boys, net als de meeste kansen. De 0-1 ruststand was dan ook niet meer dan verdiend.

In de tweede helft werd het spel van Arnhemse Boys iets minder en kreeg Bennekom wat meer balbezit. Desondanks wist Bennekom niet echt gevaarlijk te worden. Wij wisten met een keurig uitgespeelde aanval, na een dieptebal van de laatste man, de 0-2 aan te tekenen. Het was nog niet de “genadeklap”, want Bennekom deed er alles aan om toch in de buurt van ons doel te komen. Opnieuw bleek dat de verdediging goed stond en na opnieuw een dieptebal viel ook de 0-3. Dit was ook de eindstand in deze wedstrijd.

De eerste overwinning van 2016 is daarmee een feit, de 3 punten zijn binnen. Volgende week moeten we opnieuw om 8:30 uur spelen, ditmaal tegen Spero C5 (8:00 aanwezig in Elst).

SONY DSC

SONY DSC

Geen reactie's

Geef een reactie