Verslag 1e dartstoernooi Arnhemse Boys Schuytgraaf

Verslag 1e dartstoernooi Arnhemse Boys Schuytgraaf

Ashampoo_Snap_2015.03.17_20h36m55s_002_

Zaterdag 14 maart werd op Sportpark De Schuytgraaf voor de eerste maal een dartstoernooi georganiseerd voor leden, maar natuurlijk ook voor niet leden van de Arnhemse Boys. Onze kantine was voor even omgebouwd naar een waar dartsparadijs met maar liefst 5 banen. In totaal kwamen er 21 liefhebbers af op dit leuke initiatief. Het toernooi is georganiseerd door twee van onze jeugdspelers, Wesley van Beukering en Davy Kooij. Hebben we recent nog het debuut gehad van jeugdspelers in het eerste elftal, is het nu de beurt om deze jongens in het zonnetje te zetten. Twee jeugdspelers die een mooie activiteit organiseren in onze kantine, zeker iets om als club trots op te zijn!

 Om 19.30 begonnen de eerste wedstrijden van de 4 poules, deze poules bestonden uit 5 spelers en 1 poule van 6 spelers. In poule A startte direct al een spannende wedstrijd, Gijs speelde tegen Matts. De uitslag van deze wedstrijd was 1 – 2 in het voordeel van Matts.

 Ook op de baan ernaast werd er een wedstrijd gespeeld waar je als dartsliefhebber graag naar kijkt. In  poule B speelden Jordi Bussink en Mathijs tegen elkaar. Jordi wist deze wedstrijd redelijk eenvoudig te winnen met 3 – 0. Op de baan daar weer naast was de 1ste wedstrijd er een tussen Marc Nusselein en Germaine. Germaine wist deze partij overtuigend op zijn naam te zettenen won met 3-0.

 In poule B startte Ernst-Willem tegen Theo, het was een spannende wedstrijd die alle kanten kon op gaan Ernst-Willem gooit als eerst uit en wint 2-1 later in de poules kwamen er ook leuke wedstrijden voorbij, zoals de wedstrijd in poule A tussen Wesley van Beukering en Matts. Matts weet dit te winnen met 3 – 0, door een 99 finish en een 106 finish In poule 1 Eindigt Wesley later ook op de 1ste plaats met 10 punten gevolgd door Jos met 7 punten en Desley met 5 punten zij mogen door naar de winnaarronde in poule B word Jordi Bussink 1ste met 9 punten op de 2de plaats Arno met 8 punten en 3de plaats gaat naar Mathijs 5 punten ook zij gaan naar de winnaarronde de andere 2 gaan naar de verliezerronde in Poule C mogen Timo met 10 punten, Maurice met 8 punten en Kees met 8 punten door naar de winnaarronde in Poule D gaan Theo met 8 punten, Franky met 7 punten en Jan met 7 punten door.

Ashampoo_Snap_2015.03.17_20h37m14s_003_

 De knock-out rondes beginnen bij de verliezerronde, hierin speelt Gijs tegen Matthijs. Gijs weet met 2-0 te winnen en gaat door naar de halve finale. Marc speelt tegen Ernst-Willem en in een spannende wedstrijd gaat Ernst-Willem door ook Youri en Matts gaan door naar de halve finale van de verliezerronde

 Bij de winnaarronde speelt Wesley van Beukering de kwartfinale tegen Arno. Het staat 1-1 als  Wesley de dubbel 16 voor een 112 finish mist, hierdoor verliest hij met 2-1 van Arno. Iets verder in het toernooi, bij de halve finale van de winaarronde spelen Jordi, Arno en Benny tegen elkaar, hierbij weten Benny en Jordi de meeste punten te behalen en zij mogen door naar de finale. In de finale van de verliezerronde spelen Rudie en Ernst-Willem tegen elkaar. Ernst –Willem trekt in deze spannende wedstrijd aan het langste eind en weet Rudien met 2 / 0 te verslaan. Hiermee is Ernst Willem de winnaar van de verliezerronde geworden.

 In de winnaarronde speelt Jordi tegen Benny de finale. Benny komt op een 2-0 voorsprong en de wedstrijd lijkt bijna beslist maar dan weet Jordi te breken en het wordt 2 – 1. Jordi heeft kennelijk het licht gezien, want het wordt zelfs 2-2 en er moet een laatste leg gespeeld worden om de beslissing te brengen in deze spannende finale. Deze allesbeslissende leg weet Jordi te winnen en hij verslaat Benny met 3-2. Jordi is daarmee de eerste winnaar van het dartstoernooi geworden.

Wij willen graag van de gelegenheid gebruik maken en Jordi Bussink en Ernst-Willem van Drumt te feliciteren met hun 1ste plaats. Verder willen we iedereen bedanken voor hun komst en ondersteuning, met name Marloes, Kees en de mensen achter de bar. Bedankt voor alle hulp.

 Groeten,

Wesley van Beukering en Davy Kooij

Ashampoo_Snap_2015.03.17_20h37m35s_004_

Geen reactie's

Geef een reactie