Veteranen leveren unieke prestatie

Veteranen leveren unieke prestatie

De op een na laatste competitie avond werd thuis gehouden op sportpark de Schuytgraaf. Na eerdere avonden op kunstgras werd er voor het eerst op gras gespeeld deze competitie. Theo haakte af in de warming-up op de kletsnatte grasmat. Iedereen had er zin in en de inspirerende thuisomgeving wierp zijn vruchten af.

Arnhemia, onze eerste tegenstander, wilde graag kampioen worden bij ons. Onze veteranen moesten er alleen voor zorgen niet meer verliespunten te lijden dan Arnhemia deze avond, een pittige opdracht vooraf. Arnhemia kwam licht verzwakt naar de Schuytgraaf en de Boys zagen kansen. De wedstrijd ging op en neer met een licht overwicht voor Arnhemia. Onze verdediging stelde zich echter goed in op het positiespel van de tegenstander. Veel kansen kwamen er niet in de wat tamme wedstrijd en met de uiteindelijke 0-0 kon iedereen tevreden zijn.

De tweede wedstrijd tegen Veluwezoom gaf een heel andere wedstrijd. Onze veteranen vielen naar hartelust aan maar doelpunten bleven uit. Halverwege vond Bob een gaatje in de handbalverdediging van Veluwezoom en kroonde zich met een mooi schot tot matchwinner. Veluwezoom was aanvallend niet in staat om potten te breken en de 3 punten werden door onze veteranen gekoesterd.

De volgende tegenstander was VIOD, de club waarmee we in gevecht zijn om de 2e plaats in de competitie. Net als 2 weken geleden, kwam VIOD er niet aan te pas. Ze probeerden vooruit te voetballen, maar gaven veel te veel ruimte aan onze Boys. Michel zorgde vrij vlot voor de 1-0 en Adrie verdubbelde de voorsprong. Joost zorgde voor de 3-0 eindstand en die zege was dik verdiend.

De laatste wedstrijd was tegen staartploeg DZC’68. Maar als zo vaak hebben we problemen met teams die zich terugtrekken en een muur opstellen voor eigen doel. Iedereen was gebrand om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Tjerry liet de grootste kans onbenut. Een kopbal van hem een paar meter voor het halflege doel belandde op de lat. Henk had pech dat een 2x van richting veranderd schot op de paal spatte. Bij een van de schaarse kansen van DZC caramboleerde de bal via diverse lichaamsdelen van keeper Harold op de paal maar gelukkig rolde de bal weer rustig het veld in. Onze veteranen gaven niet op en en paar minuten voor tijd haalde Bob de trekker over, 1-0. Een aanval later zorgde Adrie met een bevrijdende treffer vanaf de zijkant voor de 2-0.

Zo werd het kampioensfeestje van Arnhemia nog even uitgesteld en was er ook nog een unieke prestatie geleverd door onze veteranen. Voor het eerst werd op een kompetitie avond de 0 gehouden !!! Met een heerlijk gevoel kon aan de derde helft worden begonnen. Als, ik zeg als, er een “man of the evening” zou moeten worden gekozen deze avond, zou deze titel naar Bob gaan. Hij was de rots in onze verdediging, scoorde de winnende tegen Veluwezoom en maakte de openingsgoal tegen DZC.

Stand (onofficieel)

Arnhemia 16-42

Arnhemse Boys 16-31

VIOD 16-25

Veluwezoom 16-11

DZC’68 16-5

Topscorers

Henk 4

Joost 4

Michel 4

Bob 3

Eddy 3

Adrie 2

André 1

Arnold 1

Leen 1

Theo 1

Geen reactie's

Geef een reactie