Veteranen verdedigen 2e plaats met succes

Veteranen verdedigen 2e plaats met succes

Met een volledige selectie, de langdurig geblesseerde Olaf zal dit seizoen zeker niet meer in aktie komen, werd afgereisd naar DZC’68 te Doetinchem. Nieuweling Johnny was ook van de partij. De kater van de vorige competitieronde moest worden weggespeeld, Arnhemia was inmiddels uitgelopen naar 8 punten voorsprong en VIOD was ons op 2 punten genaderd.

Door een omzetting in het programma mochten de veteranen eerst tegen de gastheren. Waar er de laatste keer niet gescoord werd tegen DZC, was het nu vrij snel raak. De lantaarndragers hadden geen antwoord op een vlotte aanval van de Boys en Theo scoorde zijn eerste goal van dit seizoen. Michel en Arnold deden precies hetzelfde, namelijk hun eerste doelpuntje meepikken en tilde de score naar een terechte 3-0 overwinning. De tegenstander kon totaal geen vuist maken.

Bij winst in de tweede wedstrijd zouden we aanhaken bij koploper Arnhemia, bij verlies zouden we ons kunnen richten op de 2e plaats. Het vertrouwde spelbeeld, Arnhemia met positiespel aan het aanvallen, werd weer op de mat gelegd. Helaas hadden onze veteranen geen antwoord op een schot uit de 2e lijn van Arnhemia en ook keeper Harold kun mede door een woud van spelers niet verhinderen dat een terechte tegentreffer werd geincasseerd. De Boys gaven niet op en blijven loeren op een counter. In zo’n counter werd Joost onreglementair onderuit gehaald, terwijl hij op snelheid alleen op de keeper afging. Er ontstond een opstoot maar na wat suswerk konden we weer verder. Gescoord werd er echter niet meer en blijkt een zondagsschot beslissend te zijn.

De derde wedstrijd tegen Veluwezoom was de minste van onze veteranen deze avond. Ondanks de vele kansen lukte het niet om de beslissende 1-0 te maken. Gingen de schoten op het doel dan stond daar nog hun keeper. In de counter nog een angstig moment, een aanvaller van Veluwezoom stond oog in oog met Harold maar mikte gelukkig voor ons op de binnenkant van de paal. De 0-0 werd als een nederlaag gezien, zeker gezien het feit dat VIOD Arnhemia op 1-1 had gehouden.

De laatste wedstrijd van deze avond, tegen VIOD, stond in het teken van de 2e plaats in de competitie achter koploper Arnhemia. De veteranen hadden ook nog wat goed te maken, de 1-4 nederlaag van de vorige competitieavond stond nog vers in het geheugen. Het slagveld van deze avond had al zijn tol geeist. Tjerry was tijdens de warming up geblesseerd geraakt en Joost kon na de wedstrijd tegen Arnhemia niet meer verder. Tijdens de wedstrijd haakte ook Arnold af. Op wilskracht werd VIOD echter bestreden. De Boys zochten de aanval en kregen loon naar werken. Michel zette de terechte 1-0 op het scorebord en Eddy tekende even later zelfs de 2-0 aan op aan mooie pass van keeper Harold. Enkele minuten voor tijd werd een aanval van onze veteranen abrupt beeindigd. Een sliding op het scheenbeen van Michel “Suarez” zorgde voor nog een uitvaller. Op mentaliteit werd de 2-0 zege echter over de streep getrokken en de 2e plaats in de stand met succes verdedigd.

Opvallend was weer dat onze verdediging slechts 1 tegendoelpunt hoefde te incasseren in 4 wedstrijden van 20 minuten. Na deze avond met bloed, zweet en tranen volgt op vrijdag 26 april de volgende competitieavond op sportpark de Schuytgraaf, dus nodig familie, vrienden etc. uit om onze jonge honden te aanschouwen.

Stand (onofficieel)
Arnhemia 12-32 (42-7)
Arnhemse Boys 12- 21 (17-10)
VIOD 12-19 (24-13)
Veluwezoom 12-11 (8-32)
DZC’68 12-2 (6-35)

Topscorers
Henk 4
Eddy 3
Joost 3
Michel 2
Andre 1
Arnold 1
Bob 1
Leen 1
Theo 1

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie