Vierde wedstrijd voorjaarscompetitie Dieren F1 – Arnhemse Boys F1

Vierde wedstrijd voorjaarscompetitie Dieren F1 – Arnhemse Boys F1

Op deze bewolkte zaterdag spelen we om 8:30 in Dieren tegen de plaatselijke F1. Na de kansloze nederlaag van vorige week zijn we benieuwd of en hoe onze jongens zich herstellen. Ons team is compleet en we beginnen met Nigel en Owen in de wissel. Brent, Bram en Cas zijn onze verdedigers en Jur, Daan en Gio beginnen voorin. Traditiegetrouw beginnen we timide aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheden zijn voor Dieren. Gelukkig is Terence wel wakker en hij weet het eerste schot tot hoekschop te verwerken. Brent is als eerste bij de les van de veldspelers en weet na een mooie onderschepping Daan in stelling te brengen. Daan zijn schot wordt geblokt en wij krijgen onze eerste hoekschop. Gio draait de bal bijna rechtstreeks in het doel maar een verdediger van Dieren weet redding te brengen. De volgende hoekschop wordt weer door Gio genomen en deze bal belandt bijna op het hoofd van Brent. Brent doet zijn ogen dicht en springt richting de bal maar kan er net niet bij. Dieren F1 is gewaarschuwd. Nu zijn wij de betere partij en we spelen meer als team in deze fase van de wedstrijd. Verdedigers doen mee in de aanval en onze aanvallers verdedigen ook mee. Precies zoals we dat graag zien als begeleiding en zoals we dat besproken hebben vooraf. Bij de volgende aanval weet Gio zich mooi vrij te spelen en zijn schot gaat voorlangs. Nog steeds 0-0. De volgende actie is van Daan, maar ook hij weet niet te scoren. Dieren F1 laat aanvallend weer van zich horen en Bram moet tientallen meters terug sprinten om de deze aanval onschadelijk te maken. Hierdoor nemen wij weer het initiatief en ontstaat de mooiste aanval van de eerste helft. Gio speelt zich vrij en passt Jur aan. Jur passt in een keer door naar Daan, maar helaas gaat Daan zijn schot net voor langs. Tja, als je niet scoort kun je ook niet winnen  (voor meer voetbalwijsheden zie hier)

Uit de volgende tegenaanval weet Dieren de 1-0 te scoren. Bram weet de bal nog te onderscheppen, maar het lukt hem niet om op tijd een medespeler te bereiken. De meeste mogelijkheden zijn voor ons, maar toch staan we nu achter. Vorige week gingen we slechter spelen na een vroege achterstand en we zijn benieuwd hoe onze jongens nu reageren. De volgende mogelijkheid is ook voor Dieren F1, Terence weet door resoluut in te grijpen de 0-2 te voorkomen. Dieren is wel met bijna het hele team in de aanval en dit biedt ons countermogelijkheden. Terence ziet dit ook en met een goed geplaatste uittrap weet hij Owen te bereiken. Owen omspeelt drie tegenstanders en speelt Daan aan. Daan blijft cool en schiet de verdiende gelijkmaker binnen. 1-1! Nu is Dieren even de kluts kwijt en we krijgen snel de kans op 1-2. Helaas wordt Daan net niet bereikt na een mooie aanval. De volgende aanval wordt wederom door Owen opgezet en met een mooie dieptepass bereikt hij Daan. Daan zet perfect voor en bereikt Jur. Jur weet met de nodige moeite de bal in het doel te werken en we staan op voorsprong. Dieren probeert nog voor rust de gelijkmaker te scoren, maar echt gevaarlijk worden ze niet.
In de rust complimenteren we de jongens met hun spel. Er wordt goed als team samen gespeeld. Zowel voor- als achterin. Dat we een groot aantal kansen missen maakt niet uit, dat kan gebeuren.

De tweede helft beginnen we sterk en met name Cas en Owen maken veel meters tussen verdediging en aanval. Nigel weet de organisatie goed neer te zetten en voorin blijven we goed overspelen. Helaas weten we niet te scoren uit een van deze vele mogelijkheden. Uiteindelijk scoren we wel. Een voorzet van Dieren wordt door onze keeper tegen een verdediger aangetikt en via een eigen speler verdwijnt de bal in ons doel, zonder dat een speler van Dieren in de buurt is. 2-2 en we hebben eigenlijk geen kans weg gegeven in de tweede helft. Gelukkig raken we niet in paniek en we trekken het spel helemaal naar ons toe. Rushes van Owen, Brent en Nigel zorgen voor gevaar. Spelers nemen goed posities van elkaar over en het team speelt met veel vertrouwen. Cas bestrijkt de hele linkerflank en Bram raakt nog de paal en uiteindelijk valt ook de 2-3. Gio speelt twee tegenstanders uit en speelt Daan aan. Daan legt de bal klaar voor Owen en Owen bekroont zijn goede spel van vandaag met een prachtig doelpunt. Daan mist vervolgens nog twee mogelijkheden, maar de 2-4 valt toch. Owen geeft de assist en Daan komt ook op het scoreformulier. De 2-5 volgt na een sterke rush van Nigel. Nigel omspeelt meerdere tegenstanders en speelt Daan aan. Daan passt in een keer door naar Gio en Gio legt de bal klaar voor Cas. De keeper weet het eerste schot van Cas noch te stoppen, maar door snel te reageren weet Cas het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken. De wedstrijd wordt afgesloten met een 2-5 stand en daarmee herstellen we ons sterk van de nederlaag van vorige week. Vooral het teamwerk was positief vandaag en ook het vertrouwen waarmee gevoetbald werd. Als we het vizier iets scherper hadden staan vandaag dan waren de dubbele cijfers zeker bereikt. Volgende week spelen we om 10:30 thuis tegen VDZ F1

Geen reactie's

Geef een reactie