Vijfde competitiewedstrijd Arnhemse Boys F1 tegen ESA F1 op zaterdag 12 oktober

Wedstrijdbespreking

Vandaag staat de derby tegen ESA F1 op het programma. Zowel Arnhemse Boys als ESA hebben een wedstrijd verloren. In de stand staan wij op de tweede plaats, een plaats boven ESA F1. ESA heeft behoorlijk wat supporters meegenomen en de stemming zit er vooraf goed in. Arnhemse Boys begint furieus en binnen twee minuten scoort Daan het eerste doelpunt. ESA trapt af en probeert uiteraard snel de gelijkmaker te scoren. Door onder anderen goed verdedigend werk van Brent wordt dat voorkomen. Brent veroverd de bal en passt naar Owen. Owen speelt Daan aan en deze scoort de 2-0. Wederom een sterke start van de Arnhemse Boys. ESA laat vervolgens zien dat ze ook goed kunnen voetballen en ze komen snel terug tot 2-2. Hierna is het woord weer aan de Boys en met veel strijd en inzet wordt de 3-2 gemaakt door Daan, na een mooie assist van Gio. Even later wordt het verschil weer twee doelpunten. Na goed voorbereidend werk van Cas maakt Gio de 4-2. Met deze stand gaan we de rust in. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd en doen niet voor elkaar onder.

Traditiegetrouw begint Arnhemse Boys de tweede helft vaak slap en dit willen we deze keer uiteraard voorkomen. Giovanni en Zeth wijzen de jongens erop dat we in de tweede helft door moeten gaan zoals we de eerste helft gespeeld hebben. Veel druk zetten en vooral ook meeverdedigen. Inderdaad begint de tweede helft met veel druk van ESA. Wij proberen voetballend onder de druk uit te komen en dat lukt maar half. ESA is de bovenliggende partij in deze fase en onze verdedigers moeten alle zeilen bij zetten om de tegendoelpunten te voorkomen. Nigel weet de verdediging goed te organiseren maar soms staan we met een of twee man minder door het snelle omschakelen van ESA. ESA F1 weet de 3-4 en even later de 4-4 te scoren en wij vrezen een tweede nederlaag in deze fase. Toch gaan de kopjes niet naar beneden bij de Arnhemse Boys. Met veel strijd en met af en toe fantastisch voetbal weten we de wedstrijd weer in handen te krijgen. Na de mooiste aanval van de wedstrijd wordt het 5-4. Owen zet een dubbele een-twee op met Brent. Brent ziet Daan voor het doel staan en passt hem in de voeten. De keeper komt uit en Daan passt in een keer door naar Bram die bij de andere paal staat en Bram schiet vanaf 1 meter onberispelijk binnen. ESA probeert weer op gelijke hoogte te komen, maar onze jongens staan goed. Er komt iets onverzettelijks over het team. We strijden voor elke bal en elke meter. Spelers helpen elkaar en coachen elkaar. Gio scoort met een hard schot de 6-4 en de overwinning lijkt binnen. Even later scoort Owen de 7-4 na een mooie vrije trap met een muurtje op minder dan 1 meter afstand en hiermee is de overwinning veilig gesteld. Jur weet met een sterke individuele actie nog de 8-4 te scoren. Het laatste woord is aan onze topscorer van vandaag, Daan (van Persie). Met een sterke actie maakt hij de 9-4.

Vandaag heeft onze F1 iets laten zien dat wij nog niet eerder zo sterk hebben gezien bij ze, namelijk veerkracht en doorzettingsvermogen. Ondanks de 4-4 vlak na rust zijn jullie blijven voetballen en blijven strijden voor een goed resultaat en met succes. Klasse gedaan jongens!

Door deze overwinning staan wij samen met DZC’68 bovenaan. Het doelsaldo van DZC’68 is wel beter. Plus16 tegen plus 9.

Op zaterdag 26 oktober spelen we uit om 8:30 tegen Spero F1.