Vijfde wedstrijd voorjaarscompetitie Arnhemse Boys F1 – VDZ F1

F1

Vandaag staat de topwedstrijd tegen VDZ op het programma. In de najaarscompetitie hebben we met 3-6 van ze verloren en eindigden wij ook een plaats onder VDZ in de competitie (derde plaats om vierde plaats). We zijn benieuwd waar we nu staan als team.

De dag begint zonnig maar als wij om 10:25 aftrappen staat er een harde westenwind en de regen valt uit de lucht. We beginnen met wind tegen en Bram staat al eerste in de Wissel. Jur is er niet bij(nog gefeliciteerd met je zusje Jahzara Valisha),Owen, Brent en Nigel beginnen achterin en Gio, Daan en Cas voorin. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor VDZ, maar echt gevaarlijk is het schot niet. Daarna schiet Owen namens de Boys voorlangs. Hierna neemt VDZ het initiatief en Terence laat zien dat hij goed wakker is. De volgende mogelijkheid is voor onze jongens na een mooie actie van Gio. Gio speelt Daan aan en het schot wordt op de lijn gestopt door de keeper van VDZ. Even later speelt Owen Bram aan, maar ook dit schot wordt gestopt door de keeper van VDZ. We krijgen meer mogelijkheden maar gescoord wordt er niet. Gelukkig gunnen onze spelers elkaar de bal en dat komt het spel ten goede. Even voor rust scoort Daan de 1-0 na een knappe actie van Gio. We krijgen nog een of twee mogelijkheden maar meer doelpunten vallen niet voor rust. We complimenteren de spelers met hun goede spel in de pauze en geven aan dat ze zo moeten blijven spelen.

De Tweede helft hebben we de wind mee en we beginnen sterk aan deze helft. Mooie aanvallen waar meerdere spelers bij betrokken zijn leveren een aantal kansen op, maar scoren doen we niet. Gelukkig is het opgehouden met regenen. Onze spitsen Daan en Gio komen een aantal keren alleen voor de keeper maar dit levert geen doelpunten op. Bij de volgende aanval weet de keeper van VDZ wederom een bal op de lijn tegen te houden. Deze wedstrijd is totaal anders dan de wedstrijd in de najaarscompetitie en wij blijven als begeleiding een goed gevoel houden over de afloop. De 2-0 valt na een hoekschop van Gio. Bram is als eerste bij de bal en met een omhaal weet hij Daan te bereiken. Daan kiest beheerst de goede hoek. VDZ zet nog een keer aan en laat zien over een aantal goede voetballers te beschikken. Als snel scoort VDZ de aansluitingstreffer en het dreigt toch weer spannend te worden. Onze linies komen te ver uit elkaar te staan en de kansen zijn nu voor VDZ. Terence krijgt de kans om zich te onderscheiden in deze wedstrijd en dat doet hij met verve. Hij weet elk schot tegen te houden en ook door snel uit te komen weet hij VDZ van het scoren af te houden. Nadat de laatste mogelijkheid van VDZ over ons doel verdwijnt fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Ryan Bohmer af. Met deze overwinning doen wij weer bovenin mee in de competitie. De positieve lijn van de afgelopen weken is doorgezet. Als begeleiding zagen we weer een aantal goede ontwikkelingen;  goed overspelen, elkaar de bal gunnen plus meeverdedigen door de aanvallers. Als we nu wat meer gaan scoren uit de vele mogelijkheden die we zelf creëren dan wordt het nog makkelijker.
Volgende week spelen we om 10:30 thuis tegen DVV F1.