Volle buit voor veteranen 7×7 35+ Team 1

Volle buit voor veteranen 7×7 35+ Team 1

KNVB-35+
Dat vorig seizoen een zeer geslaagde editie was blijkt wel, er is inmiddels een 2e team ingeschreven voor de vrijdagavondcompetitie. Dit verslag beperkt zich tot het eerste team.

Op een snikhitte nazomeravond werd de aftrap verricht voor de najaarscompetitie van onze veteranen. Een groot gedeelte van de selectie op de fiets naar Eldenia, zodat men een extra biertje kon nemen na afloop met die warmte. Achteraf bleek het een voorteken.

4 nieuwe tegenstanders, iedereen had er zin in. Zonder de geblesseerde Leen en Tjerry, maar met aanwinst Gerwin werd gestart tegen Bennekom. De tegenstander had de aftrap en probeerde de Boys onder druk te zetten, zonder echt gevaarlijk te worden. De veteranen namen het initiatief over en met succes, Arnold haalde doeltreffend uit. Bennekom was nog niet bijgekomen van de tegengoal of nummer 2 lag in het netje. Gerwin gaf zijn debuut glans met een treffer. De 2-0 stand werd niet meer weggegeven.

De 2e tegenstander was SVHA uit Herveld. Dit team speelt voor het eerst mee in de 7×7 35+ maar dat was niet te zien. Met veel loopwerk van SVHA werden onze veteranen teruggedrongen. Net als in de eerste wedstrijd namen de Boys het heft in handen en leek het dat de tegenstander met te veel kracht had gegooid. Enkele minuten voor tijd scoorde Henk beheerst onder de keeper door, in een scrimmage na een vrije bal. Het bleek het enige doelpunt te zijn in de wedstrijd.

Met inmiddels kletsnatte shirts van het zweet en zonder de geblesseerd afgehaakte Joost werd ESA bestreden. Met mooie combinaties werd ESA onder druk gezet, kansen gecreeerd maar niet gescoord. Onze veteranen combineerden geduldig door, de goal moest wel vallen. Gerwin haalt de achterlijn, passeert een tegenstander, legt terug op Henk, die vol uithaalt en scoort in het dak van het doel. Diverse kansen worden nog onbenut gelaten, maar dat deerde niet meer. Zonder tegengoals en met 9 punten uit 3 wedstrijden was er nog een wedstrijd te gaan.

Andre was de Boys inmiddels komen versterken en dat was hard nodig. De fut raakte er wel uit met die warmte en met 1 wissel was het zwaar. De laatste wedstrijd was tegen de debuterende gastheren uit Elden. Die hadden slechts 1 punt overgehouden aan de eerste 3 wedstrijden. Nog een keer het kunstje vertonen en de volle buit zou binnen zijn. Gerwin opent de score na een fraaie voorzet van Arnold. Een wissel van Henk op een (achteraf) verkeerd moment kost onze Boys de eerste tegengoal, 1-1. Zelfs de foutloze keeper Ron had hier geen antwoord op. Maar nog geen 2 minuten later herstelt Michel met een knal de score in Schuytgraafs voordeel, 2-1.

12 punten uit 4 wedstrijden, wat een start !!! Een poule met allemaal redelijk gelijkwaardige teams is de uitdaging voor deze editie. Met het PLEZIER en de PRESTATIES zit het tot nu toe wel goed bij onze veteranen. Het welverdiende bier vloeide rijk in de 3e helft en het was nog lang onrustig in Elden.

Stand (onofficieel)

1 Arnhemse Boys 4-12

2 Bennekom 4-7

3 SVHA 4-6

4 ESA 4-2

5 Eldenia 4-1

Topscorers

Gerwin 2

Henk 2

Arnold 1

Michel 1

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie