Walking Football

Walking Football bij Arnhemse Boys.

 

Elke dinsdag- en donderdagochtend spelen enthousiaste dames en heren Walking Football. Onder de vlag van Arnhemse Boys zijn er inmiddels ruim 25 ouderen van boven de 55 jaar ingeschreven als lid van WFAB.

 

Het voetballen doen we op één van de kunstgrasvelden. Het speelveld is 40 x 25 meter en bij de kleine goaltjes is geen plaats voor een doelman. We spelen officieel 6 tegen 6, mogen alleen (snel) wandelen en moeten de bal laag over de grond spelen (maximaal tot heuphoogte). Fysiek contact en slidings zijn verboden en worden afgefloten.

 

We beginnen  altijd met een kopje koffie en een gezellig praatje in de kantine. Want gezelligheid en sociale contacten zijn ook belangrijk. Na de koffie beginnen we met een serieuze warming-up en baltraining. Goed soepel en opgewarmd spelen we meestal 3 ‘helften’ en sluiten af met de winnende goal. Na een cooling-down gaat een ieder weer huiswaarts.

 

Het streven is om elk seizoen officiële wedstrijden te spelen tegen andere Walking Footballteams in de regio. Dat gebeurt d.m.v. uitwisseling: uit of thuis met één of twee teams tegen een andere vereniging. Of we nemen deel aan een heus voetbaltoernooi, tot nu toe alleen bij andere verenigingen.