Wedstrijdzaken

De wedstrijdsecretaris draagt zorg voor een goede wedstrijdplanning en competitie-indeling. Daarnaast bewaakt hij het beleid rondom het regelen van scheidsrechters, dat wil zeggen dat hij contact onderhoud met de scheidsrechterscoördinator over welke scheidsrechter er welke wedstrijd fluit.

 

De wedstrijdsecretaris is de contactpersoon namens Arnhemse Boys met de KNVB inzake wedstrijdindelingen en dergelijke. Dat betekent dus dat het niet de bedoeling is dat coördinatoren, trainer, leiders etc. contact opnemen met de KNVB. Bij vragen omtrent wedstrijden, kampioenschappen, spelregels etc. kan men (graag via e-mail) contact opnemen met de wedstrijdsecretaris.

 

Veel vragen zijn via deze link op de website van de KNVB te vinden.

 

Het is met name voor de logistiek van groot belang dat bij verplaatsingen van wedstrijden of het organiseren van oefenwedstrijden de leiders/trainers vooraf contact opnemen met de wedstrijdsecretaris.

 

Scheidsrechterscoördinator

 

De scheidsrechterscoördinator houdt zich bezig met de arbitrage van een voetbalvereniging. Hij stuurt de verenigingsscheidsrechters en scheidsrechterscoaches aan en werkt in overleg met de seniorencommissie en het hoofdbestuur. Hij heeft dan ook bij voorkeur de portefeuille ‘scheidsrechterszaken’ in het bestuur onder zijn hoede. Daarnaast is de scheidsrechterscoördinator verantwoordelijk voor de kleedkamerindeling, veldindeling waarvoor hij de input aan te spelen wedstrijden van de wedstrijdsecretaris ontvangt.

 

De scheidsrechterscoördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering van het arbitragebeleid van de vereniging. Hij bewaakt de kwaliteit van de arbitrageactiviteiten van de vereniging en zet zich in om deze (verder) te ontwikkelen. Daarnaast onderhoudt hij een relatie met de KNVB op het gebied van arbitrage.

Wedstrijd Zaken 

Iris Cox, T: 06 – 238 101 91
wedstrijdsecretariaat@arnhemseboys.nl

Scheidsrechters coördinator

Dick van Engelenburg, T: 06 – 493 095 66
dvanengelenburg1970@kpnmail.nl