Winst Arnhemse Boys D1 in oefenwedstrijd tegen DCS

Winst Arnhemse Boys D1 in oefenwedstrijd tegen DCS

ArnhemseBoys D1 - DCS D1 2-1
Zaterdag 25 januari 2014. Waar vorige week nog de sportzaal te Driel het warme decor was voor het prima georganiseerde jeugdtoernooi van Arnhemse Boys, was vandaag het westelijke kunstgrasveld op sportpark de Schuytgraaf het frisse decor voor een sparringspotje tegen DCS D1. Uit Zevenaar en gestoken in geel shirt met zwarte broek. Kleuren waar wij Arnhemmers doorgaans warme gevoelens voor koesteren. Het zou een leuke ontmoeting worden. Een ontmoeting waarin de ploegen, beide uitkomend in de 2e klasse, goed aan elkaar gewaagd blijken en die in een sportieve sfeer verloopt.

In de 10e minuut zorgt Thijs voor het eerste wapenfeit van Arnhemse zijde. Hij mikt de bal mooi over de Zevenaarse doelman, maar tegen de paal. Vervolgens golft het spel heen en weer. In de 29e minuut wordt de score geopend. Met een prachtige kopbal wordt onze boomlange keeper Emiel verslagen, geen houden aan, het is 0-1. Na de aftrap breekt Maraouane uit over links en bij zijn scherpe voorzet komt David een teenlengte tekort om in te tikken. 2e helft. In de 5e minuut is Thijs er als de kippen bij om een terugspeelbal die door de keeper slecht wordt verwerkt te onderscheppen. Met een intikker tekent hij voor de 1-1. Het is het begin van een groeiend overwicht voor de Boys. In de 9e minuut is het Maraouane die zijn prachtige solo op snelheid  met een schitterend schot over de doelverdediger naar 2-1 promoveert. David ziet zijn mooie kans door de keeper gepakt en Thijs scoort nog in buitenspel positie. Het blijft echter bij 2-1, ook omdat David na een uiterste krachtsinspanning de bal net niet meer aan de goede kant tegen de touwen weet te plaatsen.

ArnhemseBoys D1 - DCS D1 2-1 (3)

2-1 winst en koude voeten, de opbrengst van vandaag. Een leuke wedstrijd met 2 gelijkwaardige ploegen. Eentje die we al goed kennen en de andere, met de mooie kleuren, uit Zevenaar. Zevenaar. Gemeente en stad in de regio Liemers met ruim 32.000 inwoners (de totale gemeente). Middeleeuwers noemden hun woonplaats Seventer. In vroeger tijden, na het overlijden van de laatste Hertog van Kleef, viel Seventer dan weer onder Spaans, dan weer onder Frans en dan weer onder Pruisisch gezag. Vanaf 1816 ging het definitief aan Nederland toebehoren. Oud-Vitesse voetballer Ruud Knol en meervoudig Nederlands tafeltenniskampioen Danny Heister werden er geboren. Zevenaar heeft na Arnhem en Nijmegen de grootste winkelconcentratie van het K.A.N. binnen haar gemeentegrenzen……….. Waar heb ik dit eerder gelezen?

Volgende week de hervatting van de competitie………héééél vroeg, In Ede……

Come on boys!

Geen reactie's

Geef een reactie