Zaterdag 22 februari 2014 kwartfinale DVV F1 – Arnhemse Boys F1

Zaterdag 22 februari 2014 kwartfinale DVV F1 – Arnhemse Boys F1

F1

Deze zaterdag spelen we in Duiven tegen de F1 van DVV voor een plaats in de halve finale van de bekercompetitie. We kennen elkaar al van de reguliere competitie. Eerder dit seizoen hebben we na een moeizame wedstrijd met 3-2 van ze gewonnen. Een uitslag waar we deze keer vooraf voor zouden tekenen.

De eerste twee wedstrijden van Arnhemse Boys F1 in 2014 lieten voetballend nogal wat ruimte zien voor verbetering, daarom besluit Giovanni de opstelling vandaag om te gooien. Onze aanvallers zijn vandaag de verdedigers en de verdedigers beginnen in de aanval (we fluisteren onze coach Giovanni nog toe dat we vandaag een bekerwedstrijd spelen en dat verlies uitschakeling betekent, maar Giovanni houdt voet bij stuk). Dit betekent dat we beginnen met Terence in het doel, Daan centraal achterin, Jur en Cas als backs, Nigel centraal voorin en Bram en Owen op de vleugels. Gio en Brent beginnen als wisselspeler. Van een aantal spelers vallen de ogen uit hun kassen als ze de opstelling horen (van sommige ouders trouwens ook, waarbij de reacties van sommige ouders overeenkomsten vertonen met de reactie van hun kind). Ondanks deze reacties verzekeren we F1 dat we alle vertrouwen in ze hebben en leggen ook uit waarom we dit doen.

Het is droog als we beginnen en het wachten is op de zon die elk moment kan doorbreken. DVV F1 heeft het initiatief terwijl wij iets afwachtender spelen. Onze jongens moeten nog even wennen aan hun nieuwe posities. De eerste corner van de wedstrijd is voor DVV. Terence moet handelend optreden en dat doet hij ook foutloos. De volgende aanval van DVV levert weer een kans op en het schot van DVV gaat richting de rechterbovenhoek en Terence weet met een mooie duik de bal uit de hoek te tikken. Onze keeper moet nog een aantal keren ingrijpen en dat doet hij ook. Als Arnhemse Boys mogen we blij zijn dat het nog 0-0 staat in deze fase en daar zijn we onze keeper dankbaar voor. We raken wat beter gewend aan onze opstelling en nu weten wij een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen. Vooral over links weten Cas en Owen elkaar goed te vinden. DVV F1 laat zien over goede voetballers te beschikken en zij spelen in deze fase meer als team. Het samen aanvallen en samen verdedigen gaat hun beter af.  Gio is ondertussen in het veld gekomen en met een mooie actie weet hij Jur vrij te zetten voor de keeper. Door goed uit te komen weet de keeper van DVV de 0-1 te voorkomen. DVV probeert het initiatief weer over te nemen, maar Bram weet op het middenveld met een perfect getimede tackel de bal te veroveren en vervolgens speelt hij Owen aan. Met een mooie actie speelt Owen zichzelf vrij en hij lost een waarschuwingsschot op het doel van DVV. De 0-1 hangt in de lucht. Door ons goed op te stellen weten we de bal te veroveren na de uittrap van de keeper van DVV. Owen wordt wederom aangespeeld en Jur maakt perfect ruimte voor hem door via het centrum naar rechts weg te lopen. Een aantal verdedigers van DVV lopen mee en Owen benut de ruimte door verwoestend uit te halen met zijn linkerbeen. Via de paal en de rug van de keeper verdwijnt de bal in het doel van DVV. 0-1 voor de boys net voor rust. DVV probeert nog voor rust de gelijkmaker te scoren maar onze verdediging houdt goed stand.

De 2e helft begint met goed voetbal van de Boys. We spelen nu weer in onze vertrouwde opstelling en er wordt duidelijk meer en makkelijker overgespeeld. Hierdoor zijn we in deze fase duidelijk de betere partij. Ook zetten we als team gelijk druk bij balverlies waardoor we ook snel de bal weer veroveren. Het tweede doelpunt van de boys valt door goed druk zetten van Cas. Hierdoor komt Owen in balbezit en met een geweldige pass over 50 meter zet hij Daan alleen voor de keeper. Daan hoeft alleen maar de goede hoek uit zoeken en dat doet hij ook perfect. 0-2 voor ons en de halve finale komt in zicht. De zon lijkt elk moment door te kunnen breken. DVV zet nog een keer aan, maar wij blijven alert verdedigen. Brent en Nigel geven geen ruimte weg achterin en Bram weet regelmatig de bal te veroveren op het middenveld met goed getimede slidings en veel inzet in de duels. Daan laat zien dat je als spits ook voorin de bal kan veroveren met een sliding en de 0-3 hangt in de lucht. Die valt even later na goed werk van Nigel. Daan wordt aangespeeld en hij weet zich vrij te spelen tussen meerdere verdedigers en zijn tweede doelpunt van vandaag te scoren door de bal hard in de verre hoek te schieten. Wel ziet hij twee vrije spelers over het hoofd en we wijzen hem erop dat hij in deze situatie toch moet overspelen. Na een mooie voorzet van Gio krijgt Brent een mogelijkheid om 0-4 te scoren maar zijn schot gaat net naast het doel. DVV geeft niet op en blijft verzorgd voetbal op de mat leggen. Helaas sluipen er wat foutjes in ons spel en maken we zowel voor- als achterin af en toe de verkeerde keuze waardoor DVV de 1-3 weet te scoren. Even later volgt nog de 2-3 en wij zijn nu het overzicht kwijt. De gelijkmaker hangt in de lucht. We zitten nu in de laatste minuut van de wedstrijd en DVV zet nog een keer aan voor de gelijkmaker. Terence weet een schot te stoppen en het lukt onze verdediging maar half om de bal weg te werken. Een speler van DVV haalt uit voor een laatste poging om gelijk te komen, maar Bram werpt zich voor het schot en weet deze perfect te kraken. De scheidsrechter fluit af en wij zijn door naar de halve finale. Bram is trots als een pauw als hij door de coaches tot man of the match gekozen wordt.

Een spannende wedstrijd vandaag waarbij we een aantal positieve ontwikkelingen hebben getoond (helaas geen zon gezien). Inzet en samenspel waren zeker tot de 0-3 goed. Ook doorzettingsvermogen en strijdlust waren pluspunten. Toch komen we onnodig in de problemen door aan het einde van de wedstrijd  teveel alleen te willen doen. Voldoende aanknopingspunten voor de komende trainingen en wedstrijden.
Volgende week hebben we geen wedstijd. Op 8 maart spelen we om 10:30 thuis tegen RKHVV F1.

Geen reactie's

Geef een reactie