Zeewolde D1 is Boys te machtig in midweekse oefenpot

ArnhemseBoys D1 - Zeewolde D1
Donderdag 19 februari 2014. Waar de Nederlanders de ene na de andere plak binnenschaatsen in Sochi, staat voor onze Boys een oefenpartij op het programma tegen v.v. Zeewolde D1. Deze ploeg is deze week op trainingskamp op Papendal bij Vitesse ( in Flevoland is het immers al vakantie) en zocht een leuke sparringspartner om tegen te oefenen. Voor de Boys is dit weer een uitstekende manier om zich voor te bereiden op de kwartfinalewedstrijd voor de beker aanstaande zaterdag tegen RKHVV.

Zeewolde. Eén van de zes gemeenten van de Nederlandse provincie Flevoland die drooggelegd is in de 20e eeuw. De gemeente telt ruim 21.000 inwoners en heeft een landoppervlakte van 248,76 km². Zeewolde werd in 1984 een zelfstandige gemeente en is daarmee de jongste, niet door samenvoeging ontstane, gemeente van Nederland. Een inwoner van Zeewolde wordt Zeewoldenaar genoemd, voor vrouwen wordt meestal de term Zeewoldese gebruikt. De radio dj’s Kas van Iersel en Bart van Leeuwen wonen er.

Voetbalvereniging Zeewolde. Oprichtingsjaar 1982. Zeewolde D1 komt uit in de hoofdklasse en komt daarin o.a. de jeugdige talenten van Pec Zwolle tegen. Het werkkostuum bestaat uit een wit shirt, blauwe broek en dito kousen.

De in ton sur ton zwart op zwart geklede EJ is vandaag bespeler van de fluit. Jantje V., Ronnie en Lidy T., Guusje en Liesbeth, Miranda en pa Sampson, mama en oma Job, zij allemaal schouwen toe. De technische leiding is weer in handen van Rickie K. en Stanley W.. Zij zien in de 10 minuut een splijtende pass van Daan op waarde geschat door Maraouane die keurig afrondt.1-0. Even later aan Thijs de kans 1 op 1 de score te verdubbelen, maar goed verdedigd, had ook penalty kunnen zijn. Een  vrije trap, prachtig getrapt door Daan stuit op een geweldige Zeewoldense keepersredding, de rebound van Yunior wordt vervolgens door een verdediger op de lat gekopt. Een mooie actie van Maraouane op links. Knalhard geschoten en in de rebound legt David keurig af op Daan, die helaas iets te hoog mikt. Het blijft bij 1-0 en het is rust.

In de 2e helft tappen onze gasten uit een heel ander vaatje. Zij schakelen een paar tandjes bij en van de illusie dat we ook nu weer ongeslagen blijven blijft gaandeweg de 2e 30 minuten niet veel meer over. In de 5e minuut krijgt Zeewolde een terechte penalty, Aron heeft zijn tegenstander binnen de 16 gehaakt. Pim redt! Klemvast. Uit de volgende aanval is het echter wel raak. 1-1. In de 15e minuut wordt een afgeslagen bal keihard achter Pim in het net gewerkt. 1-2. Het slotakkoord vandaag is een vrije trap die prachtig en vernietigend in de rechterbovenhoek wordt geknald. 1-3. Nog wat speldeprikken van rood-wit gestreept met zwarte broek. Een mooie vrije trap van Daan op het koppie van Maraouane, net naast. Mooie aanval van Maraouane op rechts, besloten met een prachtige voorzet die door David niet voorbij de keeper kan worden gewerkt. Pfffffttttt. Het is klaar vindt EJ en hij blaast voor het laatst vandaag op de fluit. Eindstand 1-3.

Een uiterst sportief en leerzaam duel gezien. Een tegenstander van het hoogste niveau die op een aantal momenten wat zwakke plekken aan onze zijde wist bloot te leggen. Iets slimmer, iets fysieker en vooral ook iets sneller in het spelletje “lezen” en daarnaar handelen. Gefeliciteerd Zeewolde, bedankt en nog veel succes gewenst in jullie competitie!

Boys toch met een goede spirit gespeeld….. Dat deze generale maar tot een mooie repetitie over 3 dagen mag leiden…..