Zesde wedstrijd voorjaarscompetitie Arnhemse Boys F1 – DVV F1

Zesde wedstrijd voorjaarscompetitie Arnhemse Boys F1 – DVV F1

F1

Op deze zaterdag staat de competitiewedstrijd tegen DVV F1 op het programma. In de kwarfinale van de beker hebben we met de nodige moeite gewonnen in Duiven. In de competitie heeft DVV maar twee wedstrijden gespeeld en wachten ze nog op de eerste overwinning.
Onder zomerse omstandigheden beginnen we op 10:30 met Ryan van D1 als scheidsrechter. Nigel en Jur beginnen als wissel. Terence staat in het doel, Bram, Cas en Brent achterin en onze aanvallers zijn Owen, Daan en Gio. We komen snel 0-1 achter door een misverstand tussen onze verdedigers. Terence weet het schot in eerste instantie te pareren, maar in de rebound lukt het Cas net niet om de bal voor de doellijn weg te werken. Een kleine tegenvaller maar we nemen hierna het initiatief over. Onze eerste aanval levert bijna de gelijkmaker op. Het schot van Gio gaat net naast het doel. De volgende aanval is wel raak. Gio gooit in naar Daan en Daan geeft na een mooie actie een perfecte voorzet op Owen. Owen zijn aanname is perfect en vervolgens schiet hij hard de 1-1 binnen. Even later reageert Daan alert op een terugspeelbal die de keeper van DVV niet onder controle krijgt. We staan op 2-1. Er volgen meerdere mooie aanvallen van de boys, maar scoren doen we helaas niet. Waar we in het begin van deze competitie elkaar voorin de bal niet gunden valt het nu op dat onze aanvallers veel over spelen. Met name Daan heeft oog voor zijn vrijstaande medespelers. Het volgende doelpunt is het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Na een prachtige actie wordt de bal van grote afstand hard in de kruising van ons doel geschoten, Terence is kansloos. We staan weer gelijk. Arnhemse Boys F1 raakt niet in paniek en probeert weer op voorsprong te komen. De volgende aanval begint bij Cas aan onze linkerkant. Cas ziet ruimte op rechts en speelt naar Bram. Bram speelt in een keer onze rechtsvoor Gio aan en Gio ziet Daan vrij staan. Helaas levert het schot van Daan geen doelpunt op, maar wij zijn op dit moment wel de beter voetballende partij. Even later komen wij op voorsprong. De keeper van DVV krijgt een vrije trap van Owen niet onder controle en Brent is als eerste bij de bal en hij brengt  Arnhemse Boys F1 aan de leiding. DVV geeft niet op en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Er wordt goed overgespeeld door DVV en onze verdediging komt onder druk te staan. Nigel weet de organisatie goed neer te zetten en Brent weet vaak te voorkomen dat DVV tot een schot komt. Owen en Cas nemen elkaars positie goed over waardoor we niet echt in de problemen komen. Vlak voor rust scoort Jur zijn eerste doelpunt van vandaag na een sterke individuele actie. Met een 4-2 voorsprong gaan we rusten.

De 2e helft begint uitstekend voor de Arnhemse Boys. Nigel laat zien dat hij meer kan dan alleen verdedigen en hij passt naar Cas. Cas speelt Gio aan en Gio scoort zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. 5-2 voor ons. Er volgt een open wedstrijd met mogelijkheden voor beide teams. Bram komt ook nog op het scoreformulier door de bal in eigen doel te schieten na een aanval van DVV waar wij als team niet goed op reageren. Toch komen wij niet meer in de problemen. Gio scoort de 6-3 na een mooie aanval die begint bij onze keeper Terence. Terence speelt Nigel aan en Nigel passt op Bram. Bram passt over 30 meter naar Daan en hij brengt Gio in scoringspositie. Een prachtig doelpunt. Vlak voor tijd scoort Jur de 7-3 en dit is ook de eindstand. Een leuke wedstrijd vandaag waarbij we goed overspeelden en als team speelden. Door deze overwinning zijn we gestegen naar de tweede plaats in de competitie.
Volgende week spelen we om 10:00 uit tegen Eldenia F1.

Stand Hoofdklasse 3 na 6 wedstrijden
1 Spero F1 – 18 punten
2 Arnhemse Boys F1 – 15 punten
3 Bennekom F1 – 13 punten
4 ESA F1 – 12 punten

Geen reactie's

Geef een reactie