Zevende wedstrijd voorjaarscompetitie Eldenia F1 – Arnhemse Boys F1

Zevende wedstrijd voorjaarscompetitie Eldenia F1 – Arnhemse Boys F1

F1 05-04-2014

Om kans te houden op het kampioenschap zal Arnhemse Boys F1 vandaag moeten winnen bij Eldenia F1. Op deze bewolkte ochtend trappen we om 10:00 af tegen een tegenstander waar we in de bekercompetitie van gewonnen hebben (4-2). Die wedstrijd is in augustus 2013 gespeeld en Eldenia F1 lijkt zich goed ontwikkeld te hebben sindsdien. We beginnen met Terence in het doel, Nigel, Bram en Cas in de verdediging en Jur, Gio en Owen voorin. Daan en Brent beginnen als wisselspeler. De eerste kansen zijn voor de Boys. Een mogelijkheid van Jur wordt net niet in een doelpunt omgezet. Even later is het wel raak als Owen verwoestend uithaalt met zijn linkerbeen. De bal verdwijnt achter de keeper van Eldenia in het doel. 0-1. Eldenia gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar onze verdediging geeft geen krimp. Er wordt koelbloedig verdedigd en de aanvallers worden makkelijk bereikt. Ook het volgende doelpunt wordt gescoord door de Boys. Na een prachtige actie geeft Gio een voorzet op Jur. Jur haalt in een keer uit en het staat 0-2 voor Arnhemse Boys F1. Eldenia heeft nog geen kans gehad. Even later wordt een hoge bal van Eldenia niet goed beoordeeld door onze verdediging en uit de eerste mogelijkheid scoort Eldenia de aansluitingstreffer. Dit doelpunt geeft de tegenstander wat moed en we komen nu serieus onder druk achterin. Uit een van deze aanvallen komt Eldenia met drie man op ons doel af en Nigel weet met een perfect getimede tackel de gelijkmaker te voorkomen. De volgende mogelijkheid is voor ons en het schot van Gio gaat net over. Even later scoort Gio wel de 1-3 na een voorzet van Cas. Bij de volgende aanval laten Brent, Gio en Daan mooi samenspel zien zonder dat dit een doelpunt oplevert. We zijn wel duidelijk de beter voetballende partij in deze fase. Brent weet nog een voorzet van Eldenia onschadelijk te maken door de bal hard en ver weg te koppen. Even later volgt toch de 2-3 na een rommelige situatie voor ons doel. Arnhemse Boys F1 in niet onder de indruk en pakt gelijk weer het initiatief. Daan zet met een mooie steekbal Brent vrij voor de keeper. Het schot van Brent gaat helaas net naast. Een schot van Daan wordt keurig gestopt, maar uit de volgende aanval is het wel raak. Gio ziet Cas vrij staan en bedient hem met een mooie voorzet. Cas kijkt goed waar de keeper van Eldenia staat en scoort de 2-4 met een bekeken schot. Dit is ook de ruststand.

De eerste helft is wat rommelig verlopen. Wij zijn wel de bovenliggende partij met mooi voetbal, maar Eldenia toont meer wilskracht en inzet en dat brengt ons af en toe in de problemen. De tweede helft begint goed voor ons. Een pass van Gio stelt Jur in de gelegenheid om te scoren, maar zijn schot wordt gestopt. Even later speelt Gio aan de rechterkant van het veld zijn tegenstander uit en vanaf grote afstand scoort hij het mooiste doelpunt van vandaag. De bal verdwijnt hard en hoog achter de keeper van Eldenia.2-5 voor de Arnhemse Boys. Even later scoort Gio zijn derde doelpunt van vandaag na een wederom een fantastische pass van Daan. Na deze 2-6 lijkt de accu leeg bij de Boys. Eldenia weet nog twee keer te scoren en wij sjokken vermoeid over het veld. 4-6 is de eindstand.

Vandaag hebben we 35 minuten lang goed gevoetbald. Toch laten we ons af en toe (onnodig) aftroeven op inzet en wilskracht. We blijven tweede in de stand maar we spelen nog tegen de andere teams uit de top 4. Volgende week spelen we om 10:30 thuis tegen ESA F1.

Stand hoofdklasse na 7 wedstrijden
1 Spero F1  21 punten
2 Arnhemse Boys F1 18 punten
3 Bennekom F1 8  16 punten (8 wedstrijden gespeeld)
4 ESA F1  15 punten

Geen reactie's

Geef een reactie