Zwaarbevochten zege Boys D1 tegen SKV D2

Zwaarbevochten zege Boys D1 tegen SKV D2

20140410_181918
Donderdagavond, 10 april anno 2014. Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag  hebben onze rood-wit gestreepten vandaag de gelegenheid, letterlijk op een takkenveld, zich te herpakken in een midweeks treffen met SKV, Sport Kweekt Vriendschap, Wageningen.

Wageningen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De stad telt 37.511 inwoners, van wie vele duizenden student zijn. De Wageningse universiteit en aanverwante instellingen tellen zo’n 7400 werknemers, van wie overigens minder dan 40% woonachtig is in Wageningen. De gemeente heeft twee woonkernen: Wageningen en Wageningen-Hoog. Wageningen is gesitueerd waar de Veluwerand, de Gelderse Vallei en de Rijn (hier Nederrijn geheten) aan elkaar grenzen. Waar de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen eindigt met de Grebbeberg, heeft Wageningen nog een laatste uitstulping van de Veluwe in de vorm van de Wageningse Berg. Wageningen heeft een belangrijke binnenvaarthaven aan de Rijn, met onder meer overslag- en opslagcapaciteit voor olie. Via het westelijk gelegen Opheusdense Veer bestaat er een verbinding over de Nederrijn met Opheusden en via het oostelijk gelegen Lexkesveer met de Betuwse dorpen Randwijk en Zetten. De gemeente Wageningen ligt ten zuiden van de gemeente Ede. Wageningen is ook de stad waar de geallieerden onder aanvoering van generaal Foulkes en de Duitse bezetter onder generaal Blaskowitz onderhandelden over de wijze waarop de Duitse militairen zich dienden te gedragen na de capitulatie. De gesprekken begonnen op 4 mei 1945 in een boerderij in de Nude ten westen van Wageningen, en werden op 5 mei voortgezet in hotel De Wereld in Wageningen. Een overeenkomst werd op die dag opgesteld, maar pas een dag later getekend, in de aula van de Landbouwhogeschool, naast hotel De Wereld. Het ondertekende document, bekend geworden als de Nederlandse capitulatieakte, is te beschouwen als een uitwerking van de algehele capitulatie door de Duitse krijgsmachten voor Noordwest-Europa op 4 mei.

De wedstrijd, onder leiding van een b op pootjes in warmgeel shirt, aardige man trouwens, aan Arnhemse zijde geassisteerd, met vlag, door onze Mo. Er is sprake van een moeizaam begin, direct is er Wageningse druk. De wedstrijd raakt meer en meer in balans, de ploeg van aan de voet van de Wageningse Berg herbergt veel kwaliteit. De eerste goede kans in de wedstrijd is voor Daan, goed afgelegd door Maraouane, schot een metertje over…. Vervolgens een goede actie van Robin, paar mannetjes gepasseerd en afgelegd op Maraouane die droogjes voor het einde van de brilstand tekent… 0-1. Even later. Corner laag op Arman, die neemt aan maar tikt net naast. Daarna een lange vrije trap van Daan op Maraouane. Hij controleert geweldig en drukt de 0-2 op het bord. Dan mooi vrijgedraaid door Maraouane en voorgegeven van rechts, naast gekopt Daan. Eénrichtingsverkeer? Niet bepaald. Vrije trap SKV, een metertje of 25 van de goal… Prachtig in de linker bovenhoek gejaagd, 1-2. Wat klopt hier niet? Het was de rechter bovenhoek. Rust. Begin 2e helft. Lobje van Sam op Maraouane, die neemt aan met de borst en werkt cooltjes af. 1-3. Mooi steekpassje van Sam op Maraouane, net naast de rechtse staander. De in eerlijk in groen en blauw verdeeld shirt met witte broek spelende Gelderse Vallei bewoners geven niet op. Prachtige corner van Luca bijna binnen gestormd door Aron, maar net net niet vol geraakt…. Even later wordt Maraouane aan het shirt getrokken en mogen we het vanaf 11 meter proberen. Goed ingeschoten, maar het blijft helaas 1-3, de linkerpaal sprong net een stukje naar rechts…. Aan de overkant in dezelfde minuut vanaf de stip na een Arnhemse overtreding wel raak…. 2-3. De spanning weer helemaal terug. David alleen voor de keeper in stelling gebracht. Deze weet nog net te keren. Robin met een mooie actie, David in stelling gebracht en die scoort, illegaal echter, want in buitenspelpositie… Afgefloten en even later ook de wedstrijd…. Na een benauwde eindfase wordt zo een zwaar bevochten overwinning over de meet gebracht.

Complimenten aan de ploeg en meegereisde supporters. We hebben er 3 punten bij en zijn weer virtueel koploper…. SKV heeft een prima team en we wensen onze Wageningse collega’s nog veel succes…. Bijvoorbeeld volgende week woensdag, als zij het opnemen tegen onze buren van 800 meter verderop….

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie